30 Aralık 2018 Pazar

Dajti Ekspres - Arnavutluktaki En Uzun Teleferik

     Arnavutluk Tiran'da yapılacak etkinliklerin başında Dajti Ekspres Teleferiğiyle güzel bir yolculuğa çıkmak, yolculuğun sonunda da eşsiz Tiran manzarasını izlemek geliyor.


Biz bu güzel manzarayı güneşin batışıyla birleştirmek için akşam vaktinde teleferiğin yolunu tuttuk. Merkeze 5 km olan teleferiğe kiralık arabamızla yaklaşık 15 dakikada vardık. Acaba park yeri bulabilir miyiz diye düşünürken vardığımızda park yerinin yarısının boş olduğunu gördük. Park alanı ücretli değildi. Eğer teleferiğe talep çok olsaydı oradaki park alanının yeterli geleceğini sanmıyorum. Gişeden iki kişi 16 Euroya gidiş dönüş teleferik biletini alıp yolculuğa başladık. 


Yaz ayları olmasına rağmen çok fazla insan yoktu. Yaklaşık 18 dakika boyuca bahçeli evlerin küçük bir göletin ve hatta küçük birde tepenin üstünden geçtikten sonra Dajti dağına ulaştık. Yukarısı şehir merkezine göre biraz daha serindi.


Yukarıda büyükçe bir restoran, kafeterya, arka kısmında çocuk parkı ve Arnavutların piknik yapabilecekleri genişçe bir çim alan mevcut. Manzarayı dakikalarca izledik, doyamadık açıkçası. 


Aşağıda binerken son seferin 20:30 da olduğu söylenmişti. Sonuna kadar durup son seferle dönmeyi düşündük fakat güneş battıktan sonra fazlaca serin olduğu için 20:15 te dönüş yoluna geçtik. Dönüş yolu bizim için başka hiç bir yerde yaşayamayacağımız bir tecrübeydi. Zifiri karanlıkta ormanların arasında tamamen sessizlik içinde bir yolculuk gerçekleştirdik. Bindiğimiz istasyona vardığımızda biz indikten sonra tüm şalterleri bir anda indirdiler. Meğersem görevliler bizim geri dönmemizi bekliyorlarmış ve bizden başka dönüş bileti olan kimse kalmamış :) Biz Dajti Cable Carı çok sevdik size de tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder